Beszélgetőmajom - Béta verzió
Észrevételek: info@utazomajom.hu

Eilat, Izrael

Mi 2016. március idusán voltunk Izraelben, Eilatban. Ryanair vitt. Eilattól kb. 60 km-re, egy Ovda nevű, azt hiszem katonai reptérre szállt le a gép. Kis repülőtér, kis terminál. Talán két-három légitársaság utaztat ide. Volt sorban állás, kérdezgetés, de utána simán beengedtek az országba.
Innen buszos transzfer Eilatba, keresztül a sziklás-sivatagos dimbes-dombos tájon, néhol közvetlenül az egyiptomi határ mellett. A busz az direkt a repülő érkezéséhez érkezett, ezért érdemes odafigyelni a menetrendre.
Mi vettünk a repülőtéren buszbérletet, talán 40 vagy 50 sékelért (kb. 3200 HUF), amit a következő öt napban tudtunk használni tömegközlekedésre. A buszokon általában van wifi és némelyiken még usb töltő is. Gyakorlatilag amit a városban és a környéken érdemes megnézni, minden elérhető tömegközlekedéssel, egy-két hely kivételével.
A szállás árakról talán annyit, hogy lehet találni jót, megfizethető áron is, közel a tengerhez. Viszont az étkezés az horribilis :) Csak egy példa, tengerparti sétányon egy gyros 3200 HUF. A bolti árak is drágábbak a magyar árakhoz képest. Érdemes olyan szállást keresni, ahol benne van az árban valamilyen étkezés. Mi az Isrotel Riviera Club-ban foglaltunk (booking.com) szobát. Ez egy nagyon jó helyen lévő, medencés szálloda. A szobához erkély, mikorsütő és rezsó is volt. Árban elfogadható, viszont étkezést nem biztosít. Szerintem jó választás volt.
Rengeteg látnivaló. Amit mi megnéztünk: Tengeralatti Obszervatórium (ez akár egy nap is lehet), Delfinárium (ha nem búvárkodsz, pár óra alatt le lehet tudni), Ice Mall. Van még sok látnivaló a környéken, vannak buszos utak Tel-Avivba, Jeruzsálembe, de még Jordániába is (itt plusz költségek vannak). Mi ezeket kihagytuk, de beszéltünk olyanokkal, akik nem.
Az időjárás 28-30 fok körül volt, de nem éreztük nagy melegnek. A hőérzet alatta volt az itthoni 30 fokosnak. A tengerben már lehetett fürdeni, de nem volt az a nagy nyári feelingünk.

Még egy info: nagyon sok a fegyveres őr. A szállodák, éttermek, üzletek, bevásárlóközpontok, látványosságok nagy részénél csomag és fém vizsgáló a bejáratnál.

Elmondások és az internetes utánajárásra alapozva Eilatban nagyon ritka a terror cselekmény, szerintem e miatt kár kihagyni. Nagyon jó áron elérhető, akár egy hosszú hétvégére is ajánlott.

Hozzászólások

  • Kedves nyilasakos! Nagy örömmel olvastam az Eilatról írt élménybeszámolót. Régóta tervezem, hogy ide utazzunk. A repüléssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Csak moszkvai átszállással találtam repjegyet, ráadásul a Szeremetyevo reptérről még át kell jutni a Domodedovo-ra. Ön is így utazott? Hogyan lehet átjutni az egyik reptérről a másikra. Egyenlőre nem találtam információt. Előre is köszönöm a választ. üdv, nemed76
  • Szia nemed76!

    A www.ryanair.com indít közvetlen járatokat hetente kétszer Budapestről. A jegyek igen kedvezményesek.

    nyilasakos is a Ryanair légitársasággal utazott.

    Jó utat!
  • Igen, Ryanair. Köszönöm :)
  • A Ryanair csak november 1-e és március 31-e között indít járatokat Eilatra.
Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.