Beszélgetőmajom - Béta verzió
Észrevételek: info@utazomajom.hu

Hajós (kör)utak

sajnos az oldalon hiányzik a hajós körutak topic, azonban, gondolom mint én, sokan mások is szívesen olvasnának akciókról, esetleg utakról, tapasztalatokról.

Hozzászólások

 • Kezdem a saját tapasztalataimmal.
  Eddig még csak a Costa társasággal voltuk, mindkét esetben november végi indulással, december eleji érkezéssel. Ez fontos, hiszen nincs főszezon, leginkább nyugdíjasok vannak ilyenkor, akik sem a szaunát, sem a medencét nem használják :)
  Az utak rövid ismertetője a véleményem alatt.

  Az első körút csodálatos volt(2009), a hajó (Costa Fortuna) tökéletes, a személyzet leste minden kívánságunkat. Csak szuper latívuszokban tudok nyilatkozni róla. Azóta ezt a járatot már megszüntették és ha jól látom a Fortuna sem megy sehova.

  Pont ezért választottuk idén is a Costát. Azonban hatalmas csalódás.

  Mivel már utaztunk a Costaval, ezért Costa Club tag vagyok. Így kihagyva az utazási irodát, személyesen intéztem mindent.

  Costa Diadama - a legnagyobb és legújabb Costa hajó.

  1. negatív élmény: 4-en mentünk: férjem kisfiam (5) és édesanyám. Belső kabinokat kértem - ez a legolcsóbb, de tudtam, ha nincs teltház a hajón, ingyen megkapjuk a külső kabint is. Kapom az értesítőt: balkonos kabint kapunk. Ez aztán a meglepetés! terasszal, és mindennel ami jár: az esti vacsoránál extra étterem stb. Viszont mind a 4-en 1 kabinban. Ez már kellemetlenebb volt. Hívtam a Costat, hogy ez nem lesz jó, de közölték, hogy telt ház van (??) és nem tudnak mit csinálni.
  Megérkezésünkkor a parkolás tökéletes: elviszik az autót, leparkolják neked, 84 EUR/ 8 napra.
  2. negatív élélmény
  Beszállás után (délben) közlik, hogy 14-től tudjuk elfoglalni a kabinunkat, addig menjünk a barba, igyunk, együnk. Ahogy a hulla fáradt csapat próbál bejutni a bárba, 2 hostess hölgy agresszíven az utunkat állta, és addig nem engedett át, amíg nem hallgattuk végig, ahogy ránk akarnak sózni különböző italcsomagokat. Így inkább vettem egy 13 üveges víz csomagot 36 EUR-ért, amit természetesen másnap vissza is váltottam, és vettem egy alkohol mentes csomagot: 40 db üdítő vagy alkohol mentes koktél 110 EUR-ért. (szabadrablás)

  A harmadik negatív élmény az volt, hogy szaunázni szerettünk volna. Ahogy 7 éve minden nap a 13 emeltről néztük a kilátást, itt is ez volt tervben. Ahhoz azonban alkalmanként, fejenként 35 EUR-t kellett volna fizetni. Szóval napi 22 000 Ft-ért kihagytuk a szaunázást. (1,5 órás teljes test masszázs 233 EUR)

  4. negatív élmény
  Este sörözni akartunk (én nem szeretem) így gondoltam a helyi különleges Sör-Bárban megkóstolok egy gyümölcsös sört. Büszkén hirdették, hogy mennyi féle-fajta sörük van. Nem volt gyümölcsös sör, ezt sem a bárpult mögött álló srác, sem a felszolgáló csaj nem tudta normálisan elmagyarázni. Sőt az utóbbi pofákat vágott, hogy válasszunk már. Végül alig szolgált ki minket a bárpultos, kétszer kellett kérnünk.


  5.
  Ez után következett, hogy a Marsellies-i kikötőben megvettem a másnapi buszjegyeket, összesen 40 valamennyi eur-ért. Nem figyeltem oda - pedig külön kértem, hogy Barcelonaba adja, de Marselliesbe kaptam, gy nagyon kellemetlen volt, mikor másnap Barcelonaban ott rohangáltam, és senki nem segített, nagyívben nem érdekelte őket, így duplán kellett jegyet vennem.

  Az utolsó negatív élményem, és egyben a mindent eldöntő, a legnagyobb, hogy a megérkezésünk után leemelték az összeget a számlámról. Ezzel minden rendben, azonban, amellett, hogy leemelték, még egyszer befoglalták. Majdnem két hétig könyörögtem, és a végén már ügyvéddel fenyegetőztem hogy azonnal oldják fel a foglalást a számlámról, hiszen addig nem férek hozzá a pénzemhez, amit ők jogtalanul foglalnak. Akkor sikerült foglalkozni az üggyel, amikor olaszul írta meg nekem egy kedves ismerősöm, mert az angol leveleimmel egyszerűen nem foglalkoztak. Persze kárpótlást nem kaptam, pedig nem 2 filléről beszélünk.

  Összegezve: a társaság színvonala leromlott, köszönhetően annak, hogy a kiszolgáló személyzet a búsba kívánja a vendégeket (tisztelet a kivételnek), hiszen már nem áll meg napokra a hajó, hogy kitakarítsák, pihenjen a személyzet 2 napot, hanem körfogásban van. Bárhol be lehet szállni az út során, non-stop járat.
  Ha nem beszélsz olaszul, nem oldják meg a komolyabb helyzeteket, pedig mindenki min. 3-4 nyelven beszél.
  Az orosz személyzet nem szereti a magyar vendégeket.
  A magyar személyzet (1 fő) nagyon szereti a magyar vendégeket.

  Jövőre is szeretnénk menni, de a Cotsat kihúztuk a listáról.


  Kelet mediterrán hajóút - Costa Fortuna

  7 éve egy Földközi tengeri hajóúton vettünk részt. (azóta ez az útvonal megszűnt)
  Útvonal:
  Velence(I) - Bari(I) - Katakolo (GR) ha jól emlékszem - Mikonos(GR) - Santorini (GR) - Rodos(GR) -1 nap a tengeren - Dubrovnik(HR) - Velence(I)
  Az út csodálatos volt, a hajó (Costa Fortuna) gyönyörű, a személyzet tökéletes, kedves. (azóta n
  2 nappal korábban kimentünk Velencébe, így maradt időnk a várost is megnézni.
  Az első megállónál - Barin, nem szálltunk ki, kiélveztük a hajó minden luxusát és kihasználtuk, hogy alig maradtunk a hajón.
  A második megálló Katakolon volt, innen 33 km-re található az Olimpia bölcsője. Pontom 50 EUR-ért (7éve!!!) vittek volna fejenként el minket megnézni az Archea Olimpiát, így mi a kis faluban béreltünk egy autót (5en voltunk) 50 EUR-ért és a saját ütemünkbe kocsikáztunk el. A belépő anno 3 EUR volt.
  A következő két megálló Mikonos és Santorini. Az egyiken délelőtt a másikat délután kötött ki a hajó, így nem igazán volt arra lehetőség, hogy bebarangoljuk a helyet.
  Viszont Rodosz már 1napot kapott, így az utolsó napsugarakkal együtt mi is bejártuk az óvárost(december 1). Másnap 1 nap hajókázás és utána megérkeztünk Dubovnikba. Itt is szép összeget kértek el, hogy felvigyenek minket a várba, így felsétáltunk gyalog. A hely gyönyörű, érdemes megnézni. Este indultunk vissza Velencébe, reggel pedig már ismét Magyarországra.
  Összegezve: csodás út, csodás hely, minden tökéletes volt.

  Nyugat mediterrán hajóút (Costa Diadema) (nov 26- dec 3) + 2 nap

  2 nappal korábban indultunk, hogy a Savonától 150 km-re lévő Monacoban is körülnézzünk. Airbnb-n foglaltam egy szállást, ami tökéletes volt, mert pár perc sétával már Monte Carlo központjában lehettünk.
  Megnéztük az Ócán történeti múzeumot, ahol cápát simogattunk, hatalmas épületben gyönyörű látványshow indul minden egész órában. Délután a monacói autógyűjteményt csodáltuk meg, ahol felsorakoztatják a legrégebbi autótól a legújabbig a versenyautókon át az autógyártás palettáját. Még egy Trabant is kiemelkedő helyet kapott, a bejáratnál :-)
  Este elnéztünk a casinoba, ahol James Bond helyett melegítőnadrágos emberek játszottak. Kongott az ürességtől, nagy csalódás volt.
  Savonából indult a hajó, ahogy korábban írtam a beszállásnál negatív élménnyel. Első kikötőnk Marseilles, ahol inkább maradtunk a hajón, kiélveztük az utolsó meleg napsugarakat és medencéztünk, jacuzzitunk - az még ingyen volt...

  Másnap Barcelona, ahol felültünk egy Hop-on-Hop-off buszra. A harmadik megállónál leszálltunk, mert megláttunk egy Decathlont és bementünk mindenkinek kabátot venni. Kicsit elszámoltuk magunkat, és szétfagytunk.
  Így ültünk vissza a buszra, de már úgy átfagytunk, hogy a második vonalra át sem szálltunk, inkább vissza a hajóra.

  4. nap Palma de Mallorca, ahol gyönyörű napsütésben sétáltunk a városban.

  5. nap napot a tengeren töltöttük, így rétünk el Civitavecchiaba (I). Innen kb 50 km-re van Róma, de olyan összegért vittek volna el, hogy maradtunk a városban. Viszont vonattal gyorsan el lehet érni Rómát.

  7. nap La Spezia - innen több irányba lehet menni kirándulni szervezetten, pl Pisaba.

  Végül Savonaban kötöttünk ki. Már vártuk :neutral:

  A Diadama a legnagyobb Costa hajó. 3 szintes színházzal, rengeteg étteremmel, leírhatatlan giccsel.
  Az 5 éves kisfiam sokat volt a "gyermekmegőrzőben" ahol nagyon kedves
  Összegezve: a sok negatív élmény miatt nem tudok felhőtlenül boldogan visszagondolni az útra.

 • Szia Lillian!

  Köszönöm a részletes beszámolót, egy óceánjáró is bakancslistán van nálam, aztán remélem egyszer sorba is kerül majd :)

  Ákos igaz nem keresi külön az olcsó hajóutakat, de általában a Miami repjegyek mellé mellékel ilyen ajánlatokat is:
  https://www.facebook.com/utazomajom/posts/1169738519769856

  Barátaim tavaly novemberben voltak a Costa Fascinosa hajón, nekik nagyon tetszett. Első élményük volt és csak áradoztak a kellemes élményekről :)
 • Sajnos nekünk a repülős utak kizárva, így csak a "közeli" járatokat tudjuk nézegetni. Jövőre egy Szentpétervári utat tervezünk . hajóval :smile:
  A Fascinosa párhuzamosan megy a Diademaval, 1 megálló a különbségük, valamint kisebb a hajó. Lehet, hogy már ez is sokat számít.
Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.